Werkplaats

In onze werkplaats aan de Gezellenstraat 1 in Nijkerk maken we al onze grafstenen en -monumenten zelf. Of u nu kiest voor een standaarduitvoering of een geheel gepersonaliseerd gedenkteken, de productie ervan gebeurt in onze werkplaats.

Vraag brochure aan Neem contact op

Dit is Alpha

De werkzaamheden

Om u een goed beeld te geven van ons vakmanschap, vertellen we u graag over de verschillende werkzaamheden. Omdat iedere grafsteen uniek is, is het mogelijk dat we voor uw monument een ander stappenplan volgen. Dit is geheel afhankelijk van uw persoonlijke wensen en toegevoegde aspecten en accessoires.

Levering van materialen

Het proces begint bij de levering van de benodigde materialen. Denk hierbij aan het materiaal van het monument, zoals de natuursteen, de kei, het glas of ieder ander materiaal dat dient als basis van het gedenkmonument. We sorteren de producten per soort, zodat we de juiste producten en materialen snel binnen handbereik hebben tijdens het assembleren.

Assemblage

Het assembleren van het monument wordt gedaan op een fundering van gewapend beton. Hierop verlijmen we het monument, zodat het voorgoed aan elkaar vastzit en het direct klaar is om op de begraafplaats te plaatsen. Daarnaast maken we met een waterboor gaten in het voetstuk en de letterplaat, zodat er doken (verstevigende rvs pinnen) in geplaatst kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de letterplaat altijd aan het voetstuk vastzit.

Opschriften

Vervolgens maken we de opschriften in de letterplaat. Dit doen we door middel van een speciale machine die het opschrift in de perfecte diepte zandstraalt. De tekst wordt uitgesneden op een speciale soort folie die we op het monument plakken, waardoor de machine de letters herkent en zeer precies zandstraalt.

Bronzen opschrift

Indien u kiest voor een bronzen opschrift, dan meten we de tekst handmatig uit door middel van een op maat gemaakte mal. Zo weten we exact waar we de gaatjes moeten boren. Vervolgens bevestigen we de bronzen tekst aan de steen of het monument. Daarnaast maken we de bronzen letters extra stevig vast met een speciale lijm.

Zagen

Wanneer u kiest voor een grafmonument op maat, zagen we de steen in uw gekozen vorm. Dit doen we met een watergekoelde zaag met een diamanten zaagblad. De speciale zaag kan stenen tot wel 20 centimeter dik zagen. Na het zagen polijsten we de steen met een polijstmachine. Dit doen we met een polijstmachine met wandarm of een polijstmachine met buigzame as.

Polijsten met wandarm

De wandarm is geschikt om grote oppervlakten zoals grote letterplaten of zerken mee te polijsten. Dit gebeurt door middel van schuurschijven van verschillende grofheden, waarbij we van zeer grof naar zeer fijn gaan. Op die manier krijg je een zo glad mogelijk resultaat. Tijdens het polijsten spuiten we water op de schijven, zodat ze eenvoudig over de steen glijden en er geen stof vrijkomt.

Polijsten met buigzame as

De polijstmachine met buigzame as is geschikt voor kleinere oppervlakten, zoals de zijkanten van de letterplaat of de onderbouw van het grafmonument. De werking van de machine is exact hetzelfde als bij de wandarm, alleen is de buigzame as een stuk flexibeler.

Bezoek onze werkplaats

Het is geen enkel probleem om een bezoek te brengen aan onze werkplaats. We nemen u graag mee in het productieproces van uw grafmonument, indien u dat graag wilt. Voor sommige mensen is dit een waardevolle bijdrage aan het rouw- en verwerkingsproces, maar dit is voor iedereen anders. Een bezoek aan onze werkplaats is mogelijk wanneer u een monument komt uitzoeken, maar ook wanneer we de productie starten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het productieproces of onze grafmonumenten? Neem dan contact met ons op. Dit kan via telefoon, e-mail of onderstaand contactformulier. U bent ook van harte welkom in een van onze showrooms in Harderwijk, Nijkerk, ’t Harde of Epe. Houd er wel rekening mee dat onze werkplaats zich alleen in Nijkerk bevindt. We adviseren u om een afspraak te maken, zodat u voorkomt dat u zou moeten wachten.

Neem contact op Vraag brochure aan

Contactformulier

  Openingstijden Nijkerk

  Onze showroom en werkplaats aan de Gezellenstraat 1 in Nijkerk zijn geopend om de volgende tijden:

  Maandag: 09:00 – 17:00
  Dinsdag: 09:00 – 17:00
  Woensdag: 09:00 – 17:00
  Donderdag: 09:00 – 17:00
  Vrijdag: 09:00 – 17:00
  Zaterdag: 09:00 – 14:00
  Zondag: Gesloten

  Buiten onze openingstijden kunt u op afspraak de showroom bezoeken.

  Plan uw route