Over Alpha Natuursteen

Kwaliteit van nu, service van toen

Ons uitgangspunt is: “Kwaliteit van nu – service van toen”. Daarbij willen we optimaal gebruik maken van de hedendaagse kennis en ervaring met de materialen en technische mogelijkheden. Met de service van toen, door middel van tijd en aandacht.

Vraag brochure aan Neem contact op

Maak kennis met Alpha

Kwaliteit van nu, service van toen

Ons uitgangspunt is: “Kwaliteit van nu – service van toen”. Daarbij willen we optimaal gebruik maken van de hedendaagse kennis en ervaring met de materialen en technische mogelijkheden. Met de service van toen, door middel van tijd en aandacht.

Gastvrijheid en persoonlijkheid

We willen voor families een warm entree creëren. Met de huiselijke inrichting en sfeer proberen we rust en gastvrijheid uit te stralen, zodat families zich op hun gemak voelen en welkom voelen bij onze locaties. Gastvrijheid en persoonlijkheid kenmerken onze identiteit.

Oprichting Alpha Natuursteen

Jan en Jacqueline zijn in 2005 het bedrijf Alpha Natuursteen gestart. Voor de oprichting hebben ze ervaring opgedaan bij een andere steenhouwersgroep. Jan en Jacqueline zien het in 2005 ook zitten om zelfstandig aan de slag te gaan in een kleinere regio. Voor de locatie keken ze in Nijkerk en inmiddels bestaat deze locatie nu alweer 16 jaar. In de loop der tijd zijn de locaties in ’t Harde, Epe en Harderwijk erbij gekomen. Dat maakt het plaatje compleet. In 2019 heeft Gianni de plek van zijn vader Jan overgenomen. Daarmee is het bedrijf nu al twee generaties oud en met recht een familiebedrijf te noemen.

Jacqueline is blij met de keuze die haar zoon heeft gemaakt, maar zou het altijd goed gevonden hebben als dit niet het geval was geweest. Jacqueline werkt zelf graag met mensen en vindt persoonlijke gesprekken met families belangrijk. Jacqueline neemt het administratieve gedeelte op zich. Ondanks dat ze de eerste generatie is van het bedrijf hoopt ze nog jaren mede-eigenaar te zijn van Alpha Natuursteen.

Naam bedrijf

De naam “alpha” is gekozen vanuit de Griekse oudheid en staat voor het “begin”. Het begin vanuit de eeuwenoude materiaalsoort natuursteen en het begin van de herinnering vervaardigd in steen.

Twee generaties

Gianni is de zoon van oprichters Jan en Jacqueline. Toen hij 15 jaar was hielp hij voor het eerst mee in het bedrijf. In dit werk vond hij de uitdaging waar hij naar op zoek was. Toch besloot hij eerst zijn huidige opleiding af te maken en eerst in loondienst te treden. Langzaam aan kwam de vraag of Gianni het zag zitten om mede-eigenaar te worden van Alpha Natuursteen, samen met zijn moeder Jacqueline. Inmiddels is hij mede-eigenaar en is nog blij met de keuze die hij toen heeft gemaakt.

‘Ik houd mij bezig met het technische gedeelte en de inkoop van materialen en ik geef soms advies bij gesprekken met families. Ik kan niet bedenken waar ik anders zulk afwisselend werk zou kunnen krijgen. Ik werk met mensen, communiceer graag en haal veel voldoening uit het werk dat ik doe. Het is echt werk, wat ik met passie doe.’

Meer weten over Alpha Natuursteen?

Als het gaat om een grafmonument vinden we het belangrijk dat u zich bij Alpha op uw gemak voelt. Zodat u op een prettige manier een goed beeld krijgt van de vele mogelijkheden. Dit kan in onze showrooms, door ons presentatieboek of de brochure. Dit kan ook door een bezoek bij u thuis, al dan niet in combinatie met een bezoek aan de begraafplaats.

Een ander onderdeel van ons bedrijf is de levering van natuurstenen vloeren en onderdelen voor de bouw. De toepassingen vereisen veel kennis van de materialen. Ook hier kunnen we met informatie behulpzaam zijn. We nodigen u van harte uit om één van onze bedrijven te bezoeken, zodat we u over de mogelijkheden kunnen informeren. We adviseren u om een afspraak te maken, zodat u voorkomt dat u zou moeten wachten.

Neem contact op Vraag brochure aan