Kwartsiet natuursteen

Bij Alpha natuursteen bieden wij u ook de mogelijkheid om een exclusief afdekplaat natuursteen soort uit de showroom te kiezen om het monument nog persoonlijker te maken. De collectie van exclusieve natuurstenen bestaat uit verschillende kwartsiet/graniet soorten.

Vraag brochure aan Neem contact op

Exclusieve natuursteen van kwartsiet

Bij Alpha Natuursteen hebben we een aantal exclusieve kwartsiet/graniet natuurstenen afdekplaten op voorraad. Deze bijzondere platen worden in beperkte hoeveelheden geïmporteerd, wat het exclusief maakt. Wij gaan altijd zelf langs bij de leverancier om de afdekplaten zorgvuldig uit te zoeken en te selecteren. Dit doen we zodat we voor u de hoogste kwaliteit kunnen waarborgen.

Wanneer u een exclusieve afdekplaat kiest, kunt u er zeker van zijn dat deze ook werkelijk bij uw monument wordt gebruikt. Elk blok natuursteen dat uit de berg komt kan variëren, hierdoor zijn onze afdekplaten uniek en bijzonder.

Collectie van afdekplaten

Wat is kwartsiet?

Kwartsiet is een uitzonderlijke natuursteen met een elegante uitstraling. Kwartsiet heef teen langdurige schoonheid dankzij zijn natuurlijke sterkte en weerstand tegen hitte, vocht en weersinvloeden. Hierdoor behoudt een monument zijn integriteit en levensduur.  

Herkomst van kwartsiet

Kwartsiet is ontstaan door een natuurlijk proces dat metamorfose (omvorming) wordt genoemd. Kwartsiet begint als kwartszandsteen, waarin samengeperste kwartskorrels te vinden zijn. Na verloop van jaren zorgen de warmte, druk en bewegingen van de aardkorst ervoor dat de kwartszandsteen een transformatie ondergaat. Door deze omstandigheden kristalliseren de kwartskorrels en smelten ze samen tot kwartstiet. Deze metamorfose geeft kwartsiet zijn unieke eigenschappen, waaronder duurzaamheid en adembenemende patronen.

Eigenschappen van kwartsiet

Kwartsiet is uniek omdat het de uitstraling van marmer heeft, gecombineerd met de hardheid van graniet. Kwartsiet komt in een unieke mix van kleuren, dit varieert van wit en grijs tot levendige tinten. Wanneer het aankomt op het creëren van monumenten, is kwartsiet de ideale keuze vanwege zijn weerstand. Bij Alpha natuursteen hebben we veel ervaring om een gedenkwaardig monument te maken.

Service en garantie van Alpha natuursteen

Alpha natuursteen is een van de weinige tot enige aanbieders die dit product buiten gebruikt. Wij geven u de garantie dat in het geval dat het product gebreken zou krijgen wij het gratis voor u zullen vervangen voor een graniet soort die al meerdere decennium buiten gebruikt worden. Daarom geven wij u de garantie dat als het product gebreken zou krijgen wij het gratis voor u zullen vervangen.  Deze garantie bieden wij u, om u zo min mogelijk zorgen te geven.

Exclusieve kwartsiet natuursteen op maat?

Bij Alpha natuursteen helpen wij u graag om een gedenkwaardig monument op maat te maken. We ontwerpen het precies naar uw wensen, denk aan grootte, kleur, vorm en de afwerking. Heeft u nog vragen over onze collectie van exclusieve natuurstenen van kwartsiet? Neem dan direct contact met ons op.