Grafsteen plaatsen

Zodra het grafmonument voor uw dierbare gereed is, plaatsen we de grafsteen op de begraafplaats waar uw dierbare rust. De plaatsing van een grafsteen vindt doorgaans ongeveer 14 tot 16 weken na de orderbevestiging 6 maanden na de begrafenis plaats, omdat de grond de nodige tijd nodig heeft om te rusten en verzakking te voorkomen. Het nauwkeurig positioneren van het grafmonument is van essentieel belang voor de levensduur ervan. Hieronder geven we u graag meer inzicht in de werkwijze van het plaatsen van grafmonumenten.

Vraag brochure aan Neem contact op


Begraafplaats voorbereiden

Om verzakking van de grond te voorkomen, treffen we tijdens het vervaardigen van de grafsteen de benodigde voorbereidingen, zoals de voorbereiding van de grond. Deze grondige voorbereiding draagt bij aan een naadloos plaatsingsproces en waarborgt dat het gedenkteken met de uiterste zorg en precisie wordt geplaatst.

Plaatsen onderbouw

Na de voorbereiding van de ondergrond plaatsen we de onderbouw. De onderbouw zorgt voor de stabiliteit van de grafstenen. Bij het plaatsen richten we onze aandacht op de nauwkeurige installatie van de onderbouw, omdat het de fundamenten legt voor het volledige monument. Hierdoor waarborgen we niet alleen de stabiliteit maar ook de levensduur van het gedenkteken. We verlijmen in de werkplaats alle liggende delen al op de fundatie en plaatsen dat in een keer met een kraan op het graf.

Plaatsen letterplaat

Nadat de onderbouw zorgvuldig is geplaatst, bevestigen we met precisie de letterplaat, indien u hiervoor heeft gekozen. We gebruiken speciale lijm, waardoor er geen zichtbare lijmresten op het grafmonument achterblijven. Daarbij zitten er altijd 2 RVS pennen in de letterplaat die we vastlijmen aan het voetstuk, zodat er genoeg stevigheid is en de letterplaat hierdoor niet omvalt. Hiermee streven we naar een esthetisch en naadloos resultaat, zodat het gedenkteken de herinnering aan uw dierbare op een respectvolle manier weerspiegelt.

Na plaatsen

Aangezien we op onze werkplaats zo goed mogelijk alles voorbereiden, plaatsen we binnen ongeveer 1,5 uur de grafsteen op de begraafplaats. Nadat de grafsteen is geplaatst, maken we het grafmonument zorgvuldig schoon en brengen we u op de hoogte. We raden u aan om het grafmonument periodiek te controleren op mogelijke schade door werkzaamheden op de begraafplaats. Als er schade is aan de grafsteen van uw dierbare, herstellen we dit graag. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Neem contact op

Vergunning grafsteen plaatsen

Bij het plaatsen van een grafsteen is een vergunning vereist. Naast het vervaardigen van het gedenkteken nemen we ook de zorg voor de vergunningsaanvraag uit uw handen. U hoeft zich geen zorgen te maken over de voorschriften waaraan een grafsteen moet voldoen of over eventuele kosten die een gemeente of kerk in rekening brengt voor het verlenen van de vergunning. Dankzij nauwe samenwerking met begraafplaatsen in de omgeving zijn we altijd op de hoogte van de specifieke eisen waaraan onze grafstenen moeten voldoen. Wilt u een grafsteen plaatsen op een andere begraafplaats? Dan zorgen we ervoor dat we alle regels van te voren voor u uitzoeken.

Kosten grafsteen plaatsen

In ons initiële gesprek hebben we een prijsopgave opgesteld voor het ontwerpen van de grafsteen, waarbij de kosten voor plaatsing altijd zijn inbegrepen. Dit betekent dat u achteraf geen extra kosten hoeft te verwachten voor het plaatsen van de grafsteen.

Bezoek een van onze locaties

Wilt u meer weten over het plaatsen van een grafsteen? Bezoek dan één van onze locaties in Gelderland. We beantwoorden graag al uw vragen. Als u onze showroom wilt bezoeken, raden we aan om vooraf een afspraak te maken. Op die manier kunnen we garanderen dat er altijd iemand beschikbaar is om u verder te helpen.

Nijkerk
Gezellenstraat 1
3861 RD Nijkerk
T: 033 245 0805
E: info@alphanatuursteen.nl
’t Harde
Eperweg 78A
8084 HJ ’t Harde
T: 0525 655 704
E: tharde@alphanatuursteen.nl
Epe
Beekstraat 29
8162 HA Epe
T: 0578 617 317
E: epe@alphanatuursteen.nl
Harderwijk
Snelliusstraat 12
3846 BT Harderwijk
T: 0341 230 570
E: harderwijk@alphanatuursteen.nl