Grafsteen graniet

Graniet is een zeer populair materiaal dat gebruikt wordt voor het vervaardigen van grafstenen. Bij Alpha Natuursteen verkopen we verschillende soorten. Graniet is een duurzame, harde steensoort, een zogenaamd dieptegesteente. Een grafsteen van graniet heeft weinig onderhoud nodig. Het oppervlak is vaak glad en het wordt meestal in de gepolijste vorm uitgevoerd. Desondanks kunnen er allerlei bewerkingen op worden toegepast, zoals zoeten of leather finish.

Wilt u voor uw dierbare een grafmonument laten maken van natuursteen? Neem contact met ons op en bespreek uw wensen.

Neem contact op Vraag brochure aan

Waarom een grafsteen van graniet?

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een granieten grafsteen:

  • Graniet is 100% een natuursteen en bestendig tegen alle weersomstandigheden
  • De grafsteen gaat generatie op generatie mee
  • Het materiaal blijft mooi en glanzend
  • U kiest uit 23 verschillende soorten graniet

Graniet is een duurzame, harde steensoort, een zogenaamd dieptegesteente. Kenmerk is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Het oppervlak is vaak glad en het wordt meestal in de gepolijste vorm uitgevoerd. Desondanks kunnen er allerlei bewerkingen op worden toegepast, zoals zoeten of prikken.

Neem contact op Vraag brochure aan

Verschillende soorten graniet

Bij Alpha Natuursteen kiest u uit 23 verschillende soorten graniet. Zo laat u de grafsteen maken die écht past bij uw dierbare. Bekijk uw mogelijkheden in het onderstaande overzicht.

AuroraAurora
BalmoralBalmoral
Blanc CristalBlanc Cristal
Cats EyesCats Eyes
DakotaDakota
Emerald GreenEmerald Green
Gris ChineGris Chine
HimalyaHimalya
ImpalaImpala
Juperana IndiaJuperana India
Licht LabradorLicht Labrador
Multicolour GreenMulticolour Green
Olive GreenOlive Green
OrionOrion
Paradiso VioletParadiso Violet
RomanticaRomantica
Star GalaxyStar Galaxy
Tan BrowneTan Browne
Twilight RedTwilight Red
VangaVanga
Viscont WhiteViscont White

 

Granieten grafsteen op maat

Alpha Natuursteen helpt u om uw granieten grafsteen volledig op maat te maken. We ontwerpen een grafsteen in precies de goede kleur, vorm, grootte, glans en afwerking. Daarbij begeleiden we u met het bepalen van treffende gedenktekens. We nemen de tijd voor u, zodat u het traject in uw eigen tempo kunt doorlopen.

Bewerkingen op de grafsteen

Alpha Natuursteen verzorgt ook handmatig beeldhouwwerk. Op enkele foto’s in ons overzicht van grafmonumenten ziet u voorbeelden van familiewapens. We stellen graag handmatige bewerkingen op voor uw granieten grafsteen. Zo kiest u voor een volledig uniek monument.

Stel uw vraag

Heeft u een vraag over grafstenen van graniet of wilt u direct een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier.