Grafsteen van natuursteen

Een grafsteen van natuursteen is een mooie manier om een dierbare te herdenken. Bij alphanatuursteen.nl hebben wij jarenlange ervaring in het ontwerpen van persoonlijke grafmonumenten die bijdragen aan een waardig afscheid. Wij gaan aan de slag om een grafsteen voor u te maken voor uw dierbare.

Vraag brochure aan Neem contact op

Grafmonumenten van verschillende soorten natuursteen


Natuursteen is een goede keuze voor het vervaardigen van een grafsteen. Een grafsteen van natuursteen is namelijk goed te personaliseren, gaat lang mee en is onderhoudsvriendelijk. Er zijn verschillende soorten natuursteen beschikbaar. Hier vertellen wij u graag meer over. Wilt u graag advies over het laten maken van een grafsteen van natuursteen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Grafsteen van graniet

Graniet is een duurzame en harde steensoort die goed te bewerken is. Deze steensoort heeft een glad oppervlak en is geschikt voor een gepolijste afwerking. Dit zorgt voor een mooi en glanzend effect. Bij alphanatuursteen.nl heeft u de keuze uit 23 verschillende soorten graniet met verschillende kleuren en patronen.

Grafsteen van graniet >

Grafsteen van zwerfkeien

Iedere zwerfkei is uniek, en daardoor ook iedere grafsteen die uit dit materiaal wordt vervaardigd. Bij Alpha Natuursteen hebben wij een eigen collectie zwerfkeien, maar u bent ook van harte welkom om samen een zwerfkei uit te kiezen bij onze leverancier. Er bestaan ruwe zwerfkeien als zwerfkeien met een glad oppervlak. Bij zwerfkeien met een glad oppervlak kunnen wij een tekst ingraveren. De ruwe variant kunnen wij voorzien van een glazen of bronzen plaat of van losse letters van brons of aluminium.

Grafsteen van zwerfkeien >

Grafsteen van ruwe stenen

Ruwe stenen zijn er in alle kleuren, soorten en maten. Wij hebben een eigen voorraad ruwe stenen, maar kunnen ook samen met u bij een van onze leveranciers gaan kijken. Deze steensoort heeft een natuurlijke uitstraling. U kunt ervoor kiezen deze steensoort regelmatig te onderhouden of u kunt de natuur zijn gang laten gaan. In dat laatste geval zal de steen een laagje van groen mos krijgen wat voor een mooi effect zorgt.

Grafsteen van ruwe stenen >

Grafsteen van marmer en kalksteen

Marmer en kalksteen zijn sedimentgesteenten. Dat wil zeggen dat het zachtere steensoorten zijn die meer onderhoud nodig hebben dan bijvoorbeeld graniet. Deze steensoort ontstaat door de afzetting van sediment in rivieren en zeeën en heeft een bijzondere uitstraling. Er zijn twee soorten sedimentgesteenten:

  • Afzettingsgesteenten: ontstaan uit klei, zand of kalk. Deze kalk kan afkomstig zijn uit bijvoorbeeld kleine schaaldiertjes of koraal.
  • Neerslaggesteenten: dit ontstaat door het neerslaan van kalk uit kalkhoudend water. Het uiterlijk is iets fijner dan van gesteenten die uit afzetting zijn ontstaan.

Grafsteen van marmer/kalksteen >

Over Alpha Natuursteen

Op Alpha Natuursteen kunt u terecht voor mooie grafmonumenten die passend zijn voor een waardig afscheid. Door ons uitgangspunt ‘Kwaliteit van nu – service van toen’ mag u rekenen op hoogwaardige producten en een goede service. Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons op uw gemak voelt. In onze showroom, presentatieboek of in de brochure krijgt u een goed beeld van de verschillende grafmonumenten die wij aanbieden.

Grafsteen van natuursteen laten maken

Wilt u onze grafstenen van natuursteen graag een keer in het echt komen bekijken? Dan bent u van harte welkom in een van onze showrooms op verschillende locaties. Deze vindt u in Harderwijk, Epe, Nijkerk en ‘t Harde. Onze specialisten helpen u graag bij het uitzoeken van een natuurstenen grafsteen. Wij adviseren u om vooraf een afspraak te maken. Op deze manier hebben wij alle tijd voor u en weet u zeker dat u niet hoeft te wachten voor u aan de beurt bent.

Contact opnemen met Alpha Natuursteen

Heeft u nog vragen over het laten maken van een grafsteen van natuursteen? Of wilt u hier graag meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op.

Contactformulier