Grafsteen ontwerpen

Zelf een grafsteen ontwerpen is altijd mogelijk en daar helpen we u graag mee. We personaliseren en ontwerpen samen met u een grafmonument dat perfect past bij de overledene. Op die manier wordt uw dierbare op gepaste wijze herinnerd. Om een grafmonument te ontwerpen adviseren we u om een afspraak te maken in een van onze showrooms, zodat we genoeg tijd hebben om samen tot een prachtig en passend ontwerp te komen. Een afspraak maken of alvast een brochure bestellen doet u via de onderstaande buttons. Ook wanneer u vragen heeft neemt u contact met ons op. We adviseren u om een afspraak te maken, zodat u voorkomt dat u zou moeten wachten.

Vraag brochure aan Neem contact op

Grafmonument ontwerpen

Door zelf een grafmonument te ontwerpen geeft u de laatste rustplaats van uw dierbare een persoonlijke touch. Het personaliseren van een grafsteen is mogelijk op veel manieren. Kies bijvoorbeeld voor een standaard ontwerp en pas het grafmonument aan zoals u wilt. Het is ook mogelijk om zelf het materiaal, de vorm, grootte, stijl en inscriptie van het monument te bepalen, binnen de geldende regels van de betreffende gemeente. Onze ontwerpers luisteren goed naar uw wensen en verhalen over de overledene en vertalen dit naar een prachtige, gepersonaliseerde grafsteen.

Personaliseren grafsteen

De mogelijkheden van het personaliseren van de grafsteen zijn eindeloos. Zo kiest u bijvoorbeeld het materiaal van het monument. U heeft keuze uit verschillende soorten natuursteen, zoals graniet, marmer, zwerfkei, kalksteen of ruwe stenen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een monument van glas, roestvrijstaal, brons of een combinatie van deze materialen met natuursteen.

Vorm van het gedenkmonument

Het is ook mogelijk om zelf de grootte en de vorm van het gedenkmonument te bepalen. Of u nu kiest voor een grote zwerfkei of een klein monument in de vorm van bijvoorbeeld een vlinder, bij Alpha Natuursteen helpen we u met het ontwerp dat echt bij uw overleden dierbare past. Doordat er veel mogelijkheden zijn, begrijpen we het dat het lastig is om een goede keuze te maken. Daarom ondersteunen we u in het proces en geven we advies waar nodig.

Gedenksteen graveren

Ook personaliseert u de inscriptie, die we door middel van zandstralen in de gedenksteen graveren. Afhankelijk van de grootte van het grafmonument, kijken we samen met u naar de inscriptie. Kies bijvoorbeeld een mooi lettertype, een betekenisvolle quote, een songtekst, een Bijbelvers of een andere inscriptie die de grafsteen écht persoonlijk maakt. Meer weten over het kopen van een grafsteen op maat? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Kosten grafsteen ontwerpen

Vanwege de vele mogelijkheden zijn de kosten van het ontwerpen van een grafsteen lastig uit te drukken. De prijs wordt bepaald door factoren zoals het materiaal, de grootte, de vorm, de inscriptie, eventuele accessoires en andere gepersonaliseerde elementen. Om een zo gedetailleerd mogelijk beeld te krijgen van de kosten neemt u contact met ons op. Vertel ons uw ideeën en wensen, zodat we u een vrijblijvende offerte kunnen sturen.

Grafaccessoires

Wist u dat het mogelijk is om grafaccessoires toe te voegen aan het monument? Denk hierbij aan losse elementen van bijvoorbeeld brons, roestvrijstaal, hout, natuursteen of glas. De accessoires plaatst u op, voor, naast of aan de grafsteen en geven het geheel een extra persoonlijke uitstraling. Hield uw dierbare bijvoorbeeld van voetbal? Dan is een bronzen beeldje van een voetbal een mooie toevoeging om het graf te personaliseren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Grafsteen personaliseren bij Alpha Natuursteen

Wilt u meer informatie over het personaliseren van een grafsteen bij Alpha Natuursteen? Neem dan contact met ons op via de onderstaande buttons of het contactformulier. Onze experts staan voor u klaar om u te helpen in het moeilijke proces van het samenstellen van een grafsteen. Om er zeker van te zijn dat we voldoende tijd hebben om samen met u een grafmonument te ontwerpen, adviseren we om een afspraak te maken in onze showroom in Nijkerk, ’t Harde, Harderwijk of Epe. Heeft u vragen? We zijn bereikbaar via e-mail en telefoon.

Neem contact op Vraag brochure aan

Contactformulier