Grafmonumenten

Geef uw overleden dierbare een mooie en waardige rustplaats door het creëren van een persoonlijk grafmonument. Bij Alpha Natuursteen hebben we jarenlange ervaring als steenhouwerij, met het ontwerpen van gedenkplaatsen en het produceren van op maat gemaakte grafmonumenten. We gaan met u in overleg om een grafsteen te ontwerpen die écht bij de overledene past. Voor meer informatie neemt u contact met ons op of vraagt u onze brochure aan via de onderstaande buttons. We staan voor u klaar en luisteren graag naar u.

Vraag brochure aan Neem contact op

Bekijk foto’s

Soorten grafmonumenten

Grafmonumenten bestaan in allerlei vormen, maten en soorten. Daar waar vroeger vaak voor een standaard grafsteen werd gekozen, zijn vandaag de dag monumenten van andere materialen ook zeer populair. Door de vele mogelijkheden is het graf erg persoonlijk en uniek te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze glazen grafmonumenten en kindermonumenten. Ieder monument is extra te personaliseren door middel van en grafaccessoires.

Grafmonumenten van natuursteen

Natuursteen is een van de meest populaire materialen voor grafmonumenten. Dit komt voornamelijk omdat natuursteen lang meegaat, mooi blijft, weinig onderhoud nodig heeft en goed te personaliseren is. Bij Alpha Natuursteen maken we onder andere grafmonumenten van natuursteen zoals graniet, zwerfkeien, ruwe stenen, marmer en kalksteen. Daarnaast is het ook mogelijk om een monument van glas, roestvrijstaal, cortenstaal of een combinatie hiervan te maken. Wilt u meer informatie over onze grafstenen? Neem dan contact met ons op of kom langs bij een van onze locaties. We adviseren om een afspraak te maken, zodat u voorkomt dat u zou moeten wachten.

Grafmonument op maat

Uw dierbare verdient een rustplaats die écht bij zijn of haar persoonlijkheid en wensen past. Daarom produceren we graag samen met u een grafmonument op maat. Een grafsteen ontwerpen kan zowel creatief als emotioneel gezien erg lastig zijn, dus onze specialisten helpen u graag en ondersteunen u waar nodig. Maak een afspraak bij een van onze locaties in Nijkerk, Harderwijk, Epe of ’t Harde en we zorgen ervoor dat we alle tijd en rust hebben om tot een prachtig ontwerp te komen. Indien nodig of gewenst is het mogelijk om voor plaatsing het monument nog een keer in onze werkplaats in Nijkerk te bekijken. Dan zijn eventuele aanpassingen of toevoegingen aan het monument nog mogelijk.

Grafmonumenten in Nederland

In Nederland is het op de meeste begraafplaatsen gebruikelijk om een grafmonument bij het graf te plaatsen. Tegenwoordig zijn de regels echter niet zo streng meer, waardoor u veel mogelijkheden heeft. Zo hoeft een monument niet van steen te zijn, maar zijn andere materialen als glas, brons, rvs of een ander materiaal ook toegestaan. Daarnaast is het mogelijk om het graf een persoonlijke touch te geven door het plaatsen van accessoires, zoals vazen en beelden.

Wilt u een grafsteen kopen in de regio Gelderland? Alpha Natuursteen is gespecialiseerd in het ontwerpen van grafmonumenten op maat. U kunt bij ons terecht in een van de onderstaande plaatsen:

Alpha Natuursteen staat voor u klaar

Heeft u hulp nodig bij het ontwerpen van een grafmonument of vragen over onze diensten? De specialisten van Alpha Natuursteen staan voor u klaar en helpen u graag. We bieden u een luisterend oor en verwelkomen u graag in een van onze showrooms. Maak een afspraak met een specialist door contact op te nemen met de desbetreffende locatie, een e-mail te sturen naar info@alphanatuursteen.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Contactformulier