Onze werkwijze

Bij Alpha Natuursteen begrijpen we dat het kopen van een grafsteen voor uw dierbaren een moeilijke en persoonlijke gebeurtenis is. U koestert de herinneringen aan uw dierbaren en bij Alpha Natuursteen zijn we vastbesloten om een gedenkteken te creëren dat recht doet aan hun leven en persoonlijkheid. Onze benadering kenmerkt zich door zorg, eerlijkheid en aandacht voor uw individuele behoeften. We begeleiden u stap voor stap in het proces.

Neem contact op


Oriënteren

Een grafsteen kopen is een zeer emotioneel en persoonlijk moment en daarom staan we u graag bij gedurende het proces. Voordat we de opties samen met u gaan bekijken, drinken we eerst graag een kopje koffie. We bieden eerlijk advies en geven duidelijke uitleg over de diverse mogelijkheden, maar u heeft ook alle vrijheid om eerst in alle rust zelf rond te kijken. Op welke manier u geholpen wilt worden, is geheel aan u. We vinden het belangrijk dat u helemaal tevreden bent met de grafsteen voor uw dierbare. Daarom hanteren we geen maximum aan het aantal revisies en reken we geen extra kosten voor de revisies.

Grafsteen ontwerpen

We erkennen de unieke waarde van elke persoon en dat weerspiegelt zich in onze benadering van het creëren van grafstenen. Gedurende ons gesprek komen we samen tot een ontwerp, waarbij we uw persoonlijke wensen vertalen naar een uniek monument.

Als u al een ontwerp heeft dat u aanspreekt voorafgaand aan ons gesprek, vragen we u om een foto mee te brengen. We kunnen bijna alles maken, inclusief het repliceren van een monument op basis van een foto.

Het ontwerp ontvangen

Ongeveer twee weken na ons gesprek ontvangt u een gedetailleerd ontwerp samen met een orderbevestiging.

U ontvangt van ons een 2D-tekening van het volledige monument in kleur. Hiermee zorgen we ervoor dat u het geheel samen ziet. Ook de lay-out van de inscriptie is op de tekening weergegeven. Vanaf 2024 willen we ook 3D-tekeningen gaan maken.

Nadat u het ontwerp en de orderbevestiging heeft ontvangen, behoudt u de flexibiliteit om terug te komen op het ontwerp als dat nodig is. Pas wanneer alles volledig naar uw wens is, gaan we over tot het bestellen van het materiaal en zetten we de volgende stappen in het creëren van een uniek en persoonlijk monument.

Grafstenen in een showroom


Inscriptie opstellen

In ons gesprek besteden we speciale aandacht aan de inscriptie. We willen ervoor zorgen dat elk detail van het monument perfect is afgestemd op uw wensen en herinneringen. Daarom geven we graag advies over het opstellen van een inscriptie. Als u al een grafmonument heeft, dan bieden we eveneens de mogelijkheid om gezamenlijk een passende vervolginscriptie te creëren.

Inscriptie aan het opstellen voor een grafmonument.


Restauratie grafmonumenten

Er kan schade ontstaan aan een grafmonument door bijvoorbeeld de natuur. Als er schade ontstaat aan een grafmonument, dan streven we ernaar om dit zo snel mogelijk te herstellen. De duur van een restauratie hangt af van de aard van de schade en de beschikbaarheid van benodigde materialen. Om een realistische inschatting te maken, beoordelen we de situatie ter plaatse of vragen we om gedetailleerde foto’s. Onze herstelwerkzaamheden variëren , gaande van het herstellen van tekst tot het repareren van de natuursteen.

We streven ernaar om kleine beschadigingen ter plekke op te lossen, maar afhankelijk van de complexiteit en materialen kan het enkele weken tot maanden duren voordat het herstel voltooid is. Ons doel is om een doeltreffende en kwalitatieve restauratie te bieden, waarbij we zorgvuldig te werk gaan om de integriteit van het grafmonument te behouden.

Oudere grafmonumenten opknappen

Oudere grafmonumenten vertonen na verloop van tijd natuurlijke slijtage en het kan gebeuren dat ze losraken of scheef komen te liggen. In deze gevallen staan we ook voor u klaar. Voor de restauratie van oudere monumenten ontvangen we graag foto’s, zodat we de duur en kosten van de restauratie nauwkeurig kunnen inschatten. De tijdsduur van dit proces hangt af van de staat van het monument en of er eventueel nieuw materiaal moet worden besteld. Als de foto’s niet voldoende duidelijkheid verschaffen over de behoefte aan nieuw materiaal, komen we graag ter plaatse om de situatie persoonlijk te beoordelen.

Restauratie uitvoeren op een grafsteen

Neem contact op met Alpha Natuursteen

Heeft u nog vragen over onze werkwijze? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier of mail naar info@alphanatuursteen.nl. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Neem contact op   Vraag brochure aan