Grafsteen kopen

Voor iedereen spelen er andere emoties op bij het uitkiezen en kopen van een grafsteen, maar het is voor iedereen de manier om een dierbare een mooie en waardige rustplaats te geven. Alpha Natuursteen begrijpt dit goed en helpt u graag bij het ontwerpen en creëren van een mooie grafsteen op maat.

Vraag brochure aan Neem contact op

Verschillende soorten grafstenen te koop

We bieden de mogelijkheid om iedere grafsteen te personaliseren, waardoor hij altijd écht past bij de overledene. Onze grafstenen zijn verkrijgbaar in diverse materiaalsoorten, maten en vormen.

Vorm

We kunnen de vorm van het grafmonument aanpassen naar uw wensen. Uiteraard kunt u kiezen voor een rechthoekige grafsteen, maar ook rondingen of bepaalde vormen, zoals de vorm van een boek, zijn mogelijk. 


Staande of liggende grafsteen

Naast de vorm kunt u kiezen voor een liggende of staande grafsteen. We kijken samen naar uw wensen, zodat we ook hier de beste keuze in kunnen maken. Regelmatig leveren we ook een combinatie van beide.


Materiaalsoort

We maken de grafsteen met verschillende materialen. Natuursteen, zoals graniet, zwerfkeien, ruwe stenen, kwartsiet, marmer en kalksteen zijn zeer geliefd. We werken ook met glas en brons.

Grafsteen volledig op maat

We bieden altijd de mogelijkheid om zelf een grafsteen te ontwerpen. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat hij past bij de overledene. De mogelijkheden hierbij zijn eindeloos. We ontwerpen samen een grafmonument dat voldoet aan uw wensen voor materiaal, vorm en grootte. Uiteraard personaliseren we ook de inscriptie geheel naar wens.

Neem contact op

Grafaccessoires

Maak de gedenkplaats persoonlijker door grafaccessoires toe te voegen aan de grafsteen. Kies bijvoorbeeld voor vazen, beeldjes of foto’s op het monument. Bij Alpha Natuursteen maken we alle accessoires van duurzame materialen, waardoor ze lang mooi blijven. Heeft u een eigen toevoeging voor de grafsteen? Neem dan contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Hoe verloopt het proces van de aanschaf van een grafsteen?

Als u zoekt naar een mooie grafsteen die echt past bij uw dierbare, bezoekt u onze showroom in Nijkerk, Epe, ’t Harde of Harderwijk. Maak hiervoor eerst een afspraak, zodat u er zeker van bent dat we u direct kunnen helpen.

Uw showroombezoek

Tijdens uw showroombezoek op de geplande datum bespreken we in een prettige setting de situatie en de wensen. In dit gesprek bespreken we:

  • de verschillende materiaalsoorten;
  • de mogelijke voorschriften van de begraafplaats rondom de maatvoering;
  • de mogelijkheden rondom de vormgeving van het monument;
  • het lettertype en de kleur van het lettertype;
  • de tekst voor de inscriptie;
  • mogelijke accessoires, zoals vazen, foto’s, lantaarns, kruizen.

Geef vooral aan als u zelf nog specifieke wensen heeft voor de grafsteen, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Als we alles hebben besproken, ronden we het gesprek af en bespreken we een leveringstijd en de betaaltermijn (na plaatsing).

Na uw bezoek

Na uw bezoek ontvangt u een orderbevestiging met alles wat we hebben besproken. Daarnaast ontvangt u binnen circa 14 dagen na opdracht een bevestiging met ontwerp via mail of, indien gewenst, per post. Bij de tekening vindt u ook een lay-out van de tekst. Uiteraard mag u nog aanpassingen doorgeven.

Na plaatsing monument

Zodra het monument is geplaatst, lichten we u in.

Bezoek een van onze locaties

We hebben diverse locaties in de Gelderland waar u voorbeelden van grafstenen kunt bekijken en waar we u graag verder helpen. We willen u graag zo goed mogelijk te woord staan en daarom adviseren we u om een afspraak te maken. Op deze manier weet u zeker dat u gelijk geholpen kunt worden en u niet hoeft te wachten.

Nijkerk
Gezellenstraat 1
3861 RD Nijkerk
T: (033) 245 08 05
E: info@alphanatuursteen.nl

‘t Harde
Eperweg 78a
8084 HJ ‘t Harde
T: (0525) 65 57 04
E: tharde@alphanatuursteen.nl

Epe
Beekstraat 29
8162 HA Epe
T: (0578) 61 73 17
E: epe@alphanatuursteen.nl

Harderwijk
Snelliusstraat 12
3846 BT Harderwijk
T: (0341) 23 05 70
E: harderwijk@alphanatuursteen.nl

Veelgestelde vragen

Wat kost een grafsteen?

We kunnen geen standaardkosten van de grafstenen geven, aangezien elke grafsteen uniek is. We personaliseren hem aan de hand van uw wensen, zodat het echt past bij uw dierbare. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de grootte, het materiaal en de inscriptiemogelijkheden. Vertel ons uw wensen en ideeën, zodat we een vrijblijvende offerte voor u op kunnen stellen.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van een grafsteen?

Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat een grafsteen ook duurzaam moet zijn; u wilt natuurlijk zo lang mogelijk deze gedenkplaats kunnen bezoeken. We denken uiteraard met u mee en vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden om het grafmonument zo duurzaam mogelijk te maken.

Hoelang duurt het proces om een grafsteen te kopen?

Zodra we een opdracht hebben ontvangen, leveren we een volledig nieuwe grafsteen met circa 14 tot 16 weken. Als het gaat om het bijwerken van een bestaand grafwerk spreken we van circa 10 weken na opdracht.

Bespreek de mogelijkheden

Bent u op zoek naar een grafsteen voor uw dierbare? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak bij een van onze showrooms. We helpen u graag bij het kopen van de grafsteen die perfect past bij uw dierbare.